Toto je jedna z vůbec nejlepších káv, podle našeho mínění. Nejedná se o klasický, ale přímo ukázkový profil ANTIGUA regionu. Dělá velmi harmonické a jemně ovocné espresso, s podtóny připomínající českou ryngli (pěstovanou na zahrádce, kde se také vyznačuje svou sladkostí a šťavnatostí). K tomu je vše přímo decentně balancováno chutí čokolády.
Káva má ¾ až plné tělo, jenž se precizně doplňuje s chutí, vůní, aciditou a sladkostí. Komplexita je zde velmi dokonalá. Ihned si všimneme krásné sametové chuti. Excelentní tělo a přímo intenzivní vůně mléčné čokolády, dělá z této vulkanické gurmánské kávy nevšední zážitek.
Doporučujeme ji pít se zavřenýma očima ať nás vůně a chuť dokonale přiblíží k pravlasti Zemi, navázat nová přátelství.
Antigua káva je pravá středoamerická klasika, nejen proto, že pochází z guatemalského nejstaršího a nejvíce známého regionu. Navíc je z farmy LOS VOLCANES, která se pyšní vysokou kvalitou zrna a je proto známá po celém světě.
Bohatě vulkanická půda, střední vlhkost, dostatek slunce a chladných nocí charakterizuje ANTIGUA region. Tomuto údolí dominují velkolepé sopky AGUA, ACATENANGO a FUEGO. Čas od času, FUEGO jedná ze tří Guatemalských aktivních sopek vychrlí čerstvý nános prachu, bohatého na minerály, do půdy. Tato uzavřená oblast se nachází v 1500-1700 m.n.m. s ročními srážkami 0.8-1.2m a s průměrnou roční teplotou 18-22, při 65% vlhkosti.